Breda foto 2018

NAH-Café Breda

Heb je Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en ben je op zoek naar een gezellig, rolstoeltoegankelijk café waar de muziek niet zo hard staat?

Kom dan eens langs in NAH-Café Breda!
Bezoekers vanaf 18 jaar met NAH kunnen hier onder het genot van een drankje in contact komen met anderen. Gezellig met elkaar kunnen praten zonder dat je last hebt van harde muziek. Het café is rolstoeltoegankelijk. Je kan in het café ook ontspannen een tijdschrift lezen of biljarten. In de zomer is er een jaarlijkse barbecue.

NAH kan het gevolg zijn van een CVA, een hersentumor, hersenvliesontsteking, een ongeval, MS, Parkinson of andere aandoeningen waardoor hersenletsel na de geboorte is ontstaan. NAH-Café wordt gerund door een werkgroep van mensen met NAH in samenwerking met Zorgbelang Brabant. De werkgroepleden verwelkomen de bezoekers in het café.

Heb je tijdens de caféavond hulp nodig? Graag zelf iemand meenemen die je hierbij kan helpen. Voor bezoekers die roken is er in het gebouw een speciale ­rokersruimte. Het café is goed bereikbaar met de Deeltaxi.

Verschil NAH-Café en Café Brein
Het NAH-Café en Café Brein zijn twee verschillende cafés. Er zijn in het NAH-Café geen hulpverleners aanwezig. Er worden ook geen thema’s besproken. Mocht je hier toch behoefte aan hebben, dan kun je terecht bij Café Brein.

Het NAH-Café is in 2012 verhuisd naar het Zorghotel Merlinde, hotel dat zorg draagt voor zijn gasten. In dit hotel kunnen gasten verblijven die zorg no­dig hebben, maar ook willen genieten van rust en comfort. Bijvoorbeeld na een operatie of voor een ontspannen vakantie. Het hotel is volledig rolstoeltoegankelijk en beschikt over 49 kamers, die van alle gemakken zijn voorzien.

In Merlinde is de zorg 24 uur per dag enkel op de achtergrond aanwezig. Deze veilige omgeving, gecombineerd met een glimlach van de medewerkers, laat het verblijf in Merlinde aanvoelen als een korte vakantie. Kijk voor meer informatie op: www.hotelmerlinde.nl

Het NAH-Café maakt in Hotel Merlinde gebruik van een sfeervolle caféruimte, waar je op je gemak van een drankje kunt genieten.

NAH-Café Breda heeft er voor gekozen om geen folders in het café te leggen van bedrijven of organisaties. Het is ook niet mogelijk om enquêtes te houden in het café. We willen de bezoekers graag een ontspannen avond uit bezorgen.

Het is niet toegestaan om in het NAH-Café foto`s te maken die bedoeld zijn voor publicatie, zonder toestemming van het NAH-Café en hotel Merlinde. We vinden de privacy van de bezoekers van het NAH-Café en de gasten van hotel Merlinde erg belangrijk.

 

 

Downloads NAH-Café Breda

NAH-café Breda folder 2019

Social media NAH-Café Breda

 Facebookpagina NAH-Café Breda