Nieuw op de site

Jaarlijks zijn er 400 tot 600 jongeren die (zeer) ernstig hersenletsel krijgen. Dat zet hun leven en dat van hun familie en vrienden op z’n kop. Hun oude toekomst is in één klap weg en er zal – na langdurige intensieve revalidatie – weer gewerkt moeten worden om met alle beperkingen weer een nieuwe toekomst op te bouwen. U bent hier als geen ander van op de hoogte, maar dat is lang niet bij iedereen zo. Het is belangrijk dat wij ons hiervoor inzetten, daarom zijn wij Alenke van der Wardt en Anna Oudshoorn (Eerstejaars Communicatiestudenten aan de Hogeschool Utrecht) bezig met het organiseren van een fundraiser-evenement voor het Daan Theeuwes Fonds. Hierbij kunnen we uw hulp goed gebruiken.  

Eén van de uitdagingen voor jongeren met NAH zijn weer goed kunnen spreken, jezelf kunnen presenteren en een gesprek aan durven gaan. Een beproefde – en ook leuke – methode is om dat te doen met zang- en toneellessen en -therapie. Daarvoor is de Daan & Lucia Zang-, Toneel- en Dans Academie opgericht. Waar jongeren met spraak- en presentatie problemen door de beste professionals weer beter leren spreken en communiceren. Dat zijn misschien wel de belangrijkste randvoorwaarden om weer die nieuwe toekomst op te kunnen bouwen. Voor meer informatie over het project vindt u in de bijlage een infographic of kunt u kijken op  https://daantheeuwesfonds.nl.  

De deelname aan het project is gratis voor jongeren met NAH en daarom is het belangrijk dat er geld wordt opgehaald, zodat deze jongeren hun stem terug krijgen! Wij zijn daarom bezig met het organiseren van een Webinar over leven met niet aangeboren hersenletsel, waarbij de opbrengst volledig naar het Daan Theeuwes Fonds gaat. We willen u graag vragen om mee te werken aan dit project. Het webinar zal plaatsvinden in de week van 26 tot 30 april en wordt gegeven door bekende sprekers als Willem Philipsen en Frank Willem Hogervorst. Om van dit webinar een groot succes te maken, willen we natuurlijk zo veel mogelijk kijkers. 

Geef jongen met ernstig hersenletsel hun stem terug

 

 

Sommige dingen zijn voor mensen met NAH niet zo eenvoudig als het lijkt. Een goed voorbeeld daarvan is een verhuizing. Roland deelt zijn verhaal met ons om te vertellen hoe zijn verhuizing is verlopen.

Lees hier het verhaal van Roland

 

 

Blog KopOp!
Vind je Kracht, verhaal van Stephanie

Mijn reis naar een nieuw leven
Beton is hard
Lees hier meer