Wat is een NAH-Café

Ontmoeting en contact in een gezellige en rustige omgeving voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het NAH-Café is een gelegenheid waar mensen met NAH anderen kunnen ontmoeten in een rustige en gezellige omgeving. Gezelligheid, ontspanning en ontmoeting staan voorop. In het NAH-Café kunt u uitgaan, nieuwe contacten aanknopen, gezellig met elkaar praten. Het is een plaats om met anderen iets te drinken en om afspraken te maken om samen iets te gaan ondernemen. Een plek waar u uzelf kunt zijn en waar u niet steeds hoeft uit te leggen wat Niet Aangeboren Hersenletsel is. Het NAH-Café is er voor ú en dat betekent geen harde muziek, geen drukte, geen rumoer, maar wél gezelligheid! Het initiatief voor het organiseren van dit café is afkomstig van een aantal mensen met NAH. In samenwerking met organisaties zoals Zorgbelang Brabant, NSWAC (nu Pauwer) en MEE West-Brabant is dit initiatief verder uitgewerkt tot het NAH-Café.

Wat is het doel van het NAH-Café?
Het NAH-Café wil een gezellige uitgaansgelegenheid zijn voor en door mensen met NAH zijn. Heeft u Niet Aangeboren Hersenletsel en zoekt u een gezellige, rustige uitgaansgelegenheid? Kom dan naar het NAH-Café; iedereen met NAH is er welkom. In het NAH-Café houden we rekening met uw wensen. Er wordt dus geen luide muziek gedraaid en er is geen storende verlichting. De sfeer is rustig, maar gezellig! De initiatiefnemers van het café zijn zelf mensen met NAH. Zij zijn gedurende de avond in het café aanwezig als ´gastvrouw/gastheer´.

Voor wie is het NAH-café?
Het café is bedoeld voor volwassenen die hebben moeten leren leven met NAH. Niet Aangeboren Hersenletsel kan het gevolg zijn van o.a. een CVA, hersenkneuzing, hersentumor, hersenvliesontsteking, een ongeval,  chemische stoffen, Multiple Sclerose (MS), Parkinson en andere aandoeningen waardoor hersenletsel na de geboorte is ontstaan.   Als u Niet Aangeboren Hersenletsel heeft en op zoek bent naar een gezellige uitgaansgelegenheid, dan bent u van harte welkom in het NAH-Café.  Als u samen met een introducé komt, dan is die uiteraard ook hartelijk welkom. De openingtijden en het volledige datumoverzicht van de NAH-Cafés in Brabant kunt u op deze website vinden.